Bemutatkozás

Bemutatkozás

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Buday Balázs Péter vagyok a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara tagja (MMK: 13-15339 / 13-66539) és a BB Private Designer Kft. ügyvezetője.

 

2007-ben diplomáztam az Eötvös József Főiskola Építőmérnöki Karán, Műszaki és Gazdálkodási Fakultás – Építőmérnök Szak Nappali tagozatán azon belül Vízellátás – Csatornázás Szakirányon. Államvizsgámat jelessel végeztem és BSC diplomámat jó minősítéssel zártam. Szakdolgozatomat (Bajai Nyúlvágó üzem komplett közmű tervezése engedélyezési terv szinten) a főiskola Vízellátás – Csatornázás Szakirány vezető docensének (Török László) segítő keze alatt készítettem. 

Amint az önéletrajzomból is látható, az általános iskolai tanulmányaim elvégzése után a Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola Környezet- és Vízgazdálkodási Technikus szakirányán folytattam. A főiskola választása ezután már egyértelmű volt, hiszen a középiskolai évek alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a vizes szakterület áll az érdeklődésemhez legközelebb. Tanári és szakmérnöki ajánlással a Bajai főiskola tanulója lettem.

A munkámból adódóan az úttervezés is egyre inkább a szívügyem lett, a tervezői gyakorlatban megtanultakat tovább szerettem volna fejleszteni, ezért 2017-ben jelentkeztem a Széchenyi István Egyetem Infrastruktúra építőmérnök / Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar / mesterképzésére (MA/MSc). 2019-ben sikeres államvizsgát tettem kiváló – 5-ös minősítéssel. Diplomamunkámat (Budapest, XXIII. kerület M5 autópálya melletti Immochan fejlesztési terület kiszolgáló úthálózat és a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítása c. projekt keretében belterületi vasúti átjárók tervezése, kivitelezése és az elkészült létesítmények állapotértékelése) az egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának egyetemi docensének (Dr. habil. Fischer Szabolcs) segítő keze alatt készítettem melyre külön Diploma Díjat is kaptam.

Az egyetemen felkérést kaptam az Infrastruktúra – Építőmérnök MSC levelező és BSC nappali oktatáson Vízépítés tantárgy témafelelősségére és óraadására 2018/2019 tanévben.

Az eddigi 14 éves tervezési és műszaki ellenőrzési, projektvezetési tapasztalatom alatt- melyet nagyon köszönök a Kasib Mérnöki Manager Iroda Kft.-nek és különösen (megemlékezve Zajovics Andrásnak) – komplexen bele láttam a tervezési, lebonyolítási és kivitelezési feladatokba illetve a szervezési és mérnök irodai Igazgatói feladatokba. 

2017-ben saját kft-t indítottam BB Private Designer Kft. néven, tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, szakértéssel, mérnöki szaktanácsadással és projektvezetéssel foglalkozunk az infrastruktúra területén.

Generál tervezést is vállalunk a magas színvonalú társtervező irodákkal karöltve:

  • BB Private Designer Kft.       (vízellátás, szennyvíz – csapadékvíz elvezetés,
    tereprendezés, út és forgalomtechnika tervezés,
    műszaki ellenőrzés)
  • CZP Architect Kft.                (építészet, statika, BIM modellezés)
  • NSN Mérnöki Iroda Kft.       (építészet, statika, BIM modellezés, projektlebonyolítás)
  • Tetra – Com Kft.                   (elektromosellátás, hírközlés)
  • N + F Kft.                              (gázellátás)
  • Parcella GM Kft.                   (geodézia, telekalakítás)
  • Vancsura Zoltán E.V.            (geotechnika)

Jelentősebb referenciák:

  •      Közlekedéstervezés:

Több forgalmi-, és lakóút, valamint üzemanyagtöltő-állomások, térburkolatok, járdák, Alag galopp gyakorlópálya tervei, Kincsem Park galopp- és ügetőpálya tervei, Kerepesi út átépítés tervezése, Budapest Aréna parkolóház és közúti kapcsolatok tervezése, Szentmihályi út átépítésének engedélyezési és kiviteli terve, Kopaszi Gát teljes belső és külső úthálózatának engedélyezési és kiviteli terve, Sződ lakópark teljes úthálózata, Budapest Lőrinc Center parkolófelújítása, Mc Donald’s éttermek megközelítő útjai és belső út és parkolók kialakítása engedélyezési és kiviteli terv szinten.

  • Közműtervezés

Közműellátási tanulmánytervek, engedélyezési és kiviteli tervek (pl. Bp. X. ker. Felsőrákosi rétek közműellátása, Bp. árvízvédelmi tervének szakaszmérnöki dokumentációja, Budapest Főváros Árvízvédekezési Terve, több nagyberuházás közműellátási terve, Csömör csapadékvízrendezési terve, több utca csapadék- és szennyvízelvezetési tervei, Kopaszi Gát teljes belső és külső infrastruktúrájának
engedélyezési és kiviteli terve. Mc Donald’s éttermek teljes közmű ellátás engedélyezési és kiviteli terv szinten.

  • Beruházás-lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, projektszervezés:

A cég elsősorban az általa készített tervek megvalósulásában vállal szerepet, mint Beruházás-Lebonyolító Mérnökiroda. A tevékenységi köre kiterjed olyan további munkákra is, ahol a Megrendelő műszaki képviseletét vagy önálló műszaki ellenőrzési és beruházás-lebonyolítási feladatokat kell ellátni.

Partnereink köre sokrétű, magánszemélyekből, magántulajdonú társaságokból, települési önkormányzatokból és multinacionális cégekből tevődik össze.

Folyamatosan keressük az új műszaki megoldásokat melyeket a mérnök szakmába be lehet mutatni, és esetleg alkalmazni.

Köszönöm, hogy elolvasta bemutatkozó levelemet.

Tisztelettel:

Buday Balázs Péter
ügyvezető
BB Private Designer Kft.